Doctor Nils Nijdam

Opleiding Doctor Nils Nijdam

Opleiding Doctor Nils Nijdam

Opleiding Doctor Nils Nijdam | Nils Nijdam Advies & Onderzoek – Den Haag

Doctor Nils Nijdam

Doctor Nils Nijdam (Dr. mr. N. (Nils) Nijdam – Groningen, 1983) studeerde van 2002 tot 2008 rechten en bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). In zijn studietijd ontwikkelde hij een brede belangstelling voor het Nederlandse openbaar bestuur; voor onder andere beleidsvorming & evaluatie, organisatie & bedrijfsvoering, bestuurlijke verhoudingen en meer.

Nils Nijdam Advies & Onderzoek

In 2017 is Nils gestart met Nils Nijdam Advies & Onderzoek om zijn ervaring en kijk op het openbaar bestuur ook in te kunnen zetten voor andere overheden.

Nederlandse School voor Openbaar Bestuur

Bestuurskunde
 – 

Promotie onderzoek (duaal traject bij NSOB), onderwerp ruimte voor gemeentelijke sturing bij invulling en uitvoering van de drie decentralisaties in het sociaal domein.

Bestuursacademie Nederland

Masterclass Persoonlijk Leiderschap, 8,5
 – 

Copenhagen Business School

Bestuurskunde
 – 

Internationale summerschool over ‘Public Governance’, Copenhagen Business School, Krakau.

Nederlandse School voor Openbaar Bestuur

Metropool
 – 

Postacademische opleiding met enerzijds bestuurskundige cognitieve inhoud en anderzijds ook persoonlijke praktische vaardigheden. Opleiding afgesloten met een stage onderzoek bij de Vlaamse Overheid te Brussel, een vergelijking tussen de aanpak van de decentralisaties in Nederland en de staatshervormingen binnen België en Vlaanderen.

Erasmus Universiteit Rotterdam

Leergang Rekenkameronderzoek, Bestuurskunde
 – 

Leergang Rekenkameronderzoek, verzorgd door de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), opleiding Bestuurskunde, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Rekenkamers en Rekenkamercommissie (NVRR).

Rijksuniversiteit Groningen

Rechten, Bestuurskunde
 – 

– September 2004-juni 2008
Recht en Bestuur (Juridische Bestuurswetenschappen), Rijksuniversiteit Groningen, Groningen.

Scriptie: De controlerende functie van de Gemeenteraad ten aanzien van de behandeling van de rekening.
Cijfer 8.

– September 2002-augustus 2006
Nederlands Recht, Rijksuniversiteit Groningen, Groningen.
Richting: Staats- en Bestuursrecht met:
– rechtstheoretisch Master-plus pakket
– keuzepakket (minor) politieke wetenschappen

Scriptie: Het Nederlands kiesstelsel in rechtshistorisch en rechtsvergelijkend perspectief
Cijfer 8 (samenvatting gepubliceerd in het Nederlands Juristenblad, NJB 06/45).

Zernike College Groningen

VWO, Profiel Economie & Maatschappij, met extra keuzevak Filosofie
1 – 

Profielwerkstuk De ondergang van het Romeinse Rijk, cijfer 8
Lid van de leerlingenraad, (hoofd)redactie Schoolkrant.

Praedinius Gymnasium Groningen

 – 

Meer informatie Doctor Nijdam

Promotie | Visie en Missie| Werkervaring | Projecten | Boek Sturing in 3D

#199519961997199819992000200120022003200420052006200720082009201020112012201320142015201620172018201920203D3D beleidaanpakacademieacademischadviesbedrijfsvoeringbehandelingbelangstellingbeleidbeleidsvormingbeleidsvorming & evaluatieBelgiëbestuurbestuurlijke verhoudingenBestuursacademie NederlandbestuurskundeBestuursrechtbestuurswetenschapboekBrusselbusinessbusiness schoolcognitiefcontrolecontrolerenCopenhagenCopenhagen Business SchooldecentralisatiedecentralisatiesDen HaagDenemarkenDoctorDoctor NijdamDoctor Nils Nijdamdomeinduaal trajecteconomieErasmus Universiteit RotterdamervaringEURevaluatiefilosofiefunctiegemeenteGemeentelijk 3D-beleidgemeenteraadGroningenhistorieinformatieinternationaalinvullingjuridischJuridische BestuurswetenschappenKrakaukrantLeergang RekenkameronderzoekleerlingleiderschapleidingmaatschappijmagazinemastermasterclassmediaMetropoolmissieNederlandNederlands JuristenbladNederlands kiesstelselNederlands openbaar bestuurNederlands RechtNederlandse School voor Openbaar BestuurNederlandse Vereniging voor Rekenkamers en RekenkamercommissieNijdamNils NijdamNJBNSOBNVRRondergangonderzoekontwikkelingopenbaaropenbaar bestuuropleidingorganisatieorganisatie & bedrijfsvoeringoverhedenoverheidpakketpersoonlijkpersoonlijk leiderschapperspectiefPolenpolitieke wetenschappenpostacademischpostacademische opleidingPraedinius Gymnasium GroningenpraktijkpraktischprofielprojectpromotiePublic GovernanceraadrechtRecht en BestuurrechtenrechtshistorierechtstheorierechtsvergelijkredactierekeningrekenkamerrekenkamercommissieRijksoverheidRijksuniversiteit GroningenRomeinse RijkRuGschoolscriptiesociaalsociaal domeinstaatStaats- en BestuursrechtstaatshervormingStaatsrechtstagestuderenstudiestudietijdsturingSturing in 3DsummerschooltheorietrajectvaardighedenvaardigheidvakliteratuurverenigingvergelijkverhoudingenvisieVlaamse OverheidVlaanderenVWOwerkwerkervaringwerkstukZernike College Groningen

Meer informatie

Educatie

Overzicht

Categorieën
error: Content is protected !!